Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

En död efter drunkning – ytterligare en saknas

Olyckor • Publicerad 8 juli 2023
En man som försvann i samband med en fisketur i Härjedalen eftersöks. Hans kamrat har hittats drunknad. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

En man i 60-årsåldern omkom i samband med en drunkningsolycka i Härjedalens kommun på fredagskvällen, skriver polisen på sin hemsida. Ytterligare en man saknas.

Polisen letade efter den försvunne under kvällen och natten, utan resultat. Sökandet fortsatte under lördagen med hjälp av helikopter, men mannen som är i 45-årsåldern var på eftermiddagen ännu inte hittad, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

Sökandet kommer att fortsätta.

Vid 20-tiden på fredagen fick polisen larm om att två personer hamnat i vattnet. Det skedde i samband med att de fiskade. Männen är inte hemmahörande i länet.

Den ene mannen hittades död strax efter att polis och räddningstjänst kom till platsen. Det finns inga misstankar om brott.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons