Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

EU vill ge Tunisien stort hjälppaket

Tunisien • Publicerad 11 juni 2023
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och Tunisiens president Kais Saied i mitten, flankerade av Nederländernas premiärminister Mark Rutte och Italiens premiärminister Georgia Meloni.
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och Tunisiens president Kais Saied i mitten, flankerade av Nederländernas premiärminister Mark Rutte och Italiens premiärminister Georgia Meloni.Foto: Italiens premiärministerkansli/AP/TT

EU är redo att erbjuda Tunisien ett hjälppaket som bland annat innehåller upp till 900 miljoner euro i ekonomiskt stöd, meddelar EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen vid en presskonferens i Tunisiens huvudstad Tunis på söndagen.

Hjälpen är en del av ett fempunktsprogram, där också stöd i arbetet mot olaglig migration är en del.

Annons

EU-toppen besöker Tunisien tillsammans med Italiens och Nederländernas premiärministrar. Syftet med resan är att försöka hjälpa Tunisien ekonomiskt och även att minska flödet av migranter som kommer via Tunisien till Europa.

Inför mötet har Tunisien meddelat att landet inte vill vara EU:s grindvakt mot migranter.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons