Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Extremväder i Kina slår nya rekord

Kina • Publicerad 5 juli 2022
I Kina har nederbörden slagit rekord i en del provinser i juni. Här åker en man omkring på en moped i Hezhou.
I Kina har nederbörden slagit rekord i en del provinser i juni. Här åker en man omkring på en moped i Hezhou.Foto: Liao Zuping/nyhetsbyrån Nya Kina via AP/TT

Kina har under senare tid drabbats av extremväder med värmerekord och nederbördsrekord på flera håll i landet. I den nordliga provinsen Henan rapporterades under juni den högsta temperaturen någonsin i området, 42,1 grader.

Enligt Kinas meteorologiska institut steg medeltemperaturen i hela landet med 0,9 grader under juni månad, till 21,3 grader.

Annons

Även nederbörden har slagit rekord, bland annat i de nordöstra provinserna Shandong, Jilin och Liaoning. Den genomsnittliga nederbörden i landet är nio procent högre jämfört med samma period förra året.

Extremvädren blir allt vanligare i världen vilket forskare kopplar till klimatförändringar och den globala uppvärmningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons