Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fängelse efter morddiskussion på Anom

Brott • Publicerad 2 maj 2022
Två beslagtagna Anomtelefoner. Arkivbild från ett annat fall.
Två beslagtagna Anomtelefoner. Arkivbild från ett annat fall.Foto: Johan Nilsson/TT

En 28-årig man, som beskrivs tillhöra ledarskiktet i det så kallade Bergsjönätverket i Göteborg, har dömts till åtta års fängelse, skriver Göteborgs-Posten.

Mannen ska ha bland annat ha diskuterat planer på mord via meddelandeappen Anom. En krypterad meddelandetjänst som användes i kriminella kretsar men som i själva verket var planterad av polisen.

Annons

Han döms både för stämpling till mord och grova narkotikabrott.

28-åringen nekar till brott men medger att han skickat de meddelanden som använts som bevis mot honom. Under rättegången säger han att han har låtsats tillhöra kriminella kretsar. Tingsrätten köper inte förklaringen som beskrivs som en efterhandskonstruktion.

Flera personer som kopplas till Bergsjönätverket har redan dömts till mångåriga fängelsestraff efter polisinsatsen som går under namnet "Trojan Shield".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons