Nyheter

Fasta kameror sätts upp vid gränsen

Malmö Artikeln publicerades
Foto: Pressbild

Nu stärker Tullverket kamerabevakningen på bland annat Öresundsbron.

”Syftet är att förebygga, förhindra och upptäcka brott samt att utöva kontrollverksamhet”, skriver Tullverket i ett pressmeddelande.

Den fasta kamerabevakningen sker på Öresundsbron, i Helsingborgs hamn samt i Värtahamnen i Stockholm.

Det här ska ge tullen bättre förmåga att upptäcka objekt som tidigare har varit svåra att upptäcka.

Man tror nu att kamerorna kommer att öka antalet grova beslag av både narkotika, vapen och annan smuggling. Kamerorna ses som ett komplement till tulltjänstemännens verktyg för urval och selektering.

– Vi ser att den satsning som vi nu fått möjlighet att genomföra ger stora positiva effekter genom att vi kan identifiera potentiella kontrollobjekt med hjälp av de fasta kamerorna, säger Lars Kristoffersson, avdelningschef för Tullverkets brottsbekämpning.

Satsningen genomförs tack vare extra pengar från regeringen under 2018.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.