Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fem knivskurna på tåg i Tyskland

Tyskland • Publicerad 13 maj 2022
Tre passagerare övermannade den misstänkta gärningsmannen på ett regionaltåg i västra Tyskland.
Tre passagerare övermannade den misstänkta gärningsmannen på ett regionaltåg i västra Tyskland.Foto: Ralf Roeger/DPA/AP/TT

En man har gripits misstänkt för att ha knivskurit fem passagerare på ett tåg nära staden Aachen i västra Tyskland. Bakgrunden är oklar men polisen utreder om den misstänkte mannen, som är född i Irak, agerat utifrån ett extremistiskt islamistiskt motiv.

Runt 270 passagerare reste med tåget när en man "slumpmässigt och godtyckligt" började attackera människor på fredagsmorgonen, enligt ett uttalande från delstaten Nordrhein-Westfalens inrikesminister Herbert Reul.

Annons

En polis som råkade befinna sig på tåget lyckades tillsammans med två andra passagerare övermanna den misstänkte gärningsmannen. Reul hyllar ingripandet som "enormt modigt".

De skadade passagerarna fördes till sjukhus, men enligt polisen är ingen i kritiskt tillstånd.

Den gripne är känd av myndigheterna sedan tidigare. Reul betonar att det inte är klarlagt om mannen haft islamistiska motiv.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons