Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fest i London när pride fyller 50

Storbritannien • Publicerad 2 juli 2022
Londonbon Mohammed Nazir dansar på en jättelik regnbågsflagga under lördagens prideparad i den brittiska huvudstaden – som i år markerar att det är 50 år sedan priderörelsen drog i gång i staden.
Londonbon Mohammed Nazir dansar på en jättelik regnbågsflagga under lördagens prideparad i den brittiska huvudstaden – som i år markerar att det är 50 år sedan priderörelsen drog i gång i staden.Foto: James Manning/AP/TT

Londons gator fylldes med färgprakt under lördagen då det var dags att fira att det är 50 år sedan den första prideparaden hölls i staden.

Hundratusentals människor – både deltagare och åskådare – drog ut på den brittiska huvudstadens gator för att för första gången på två år hylla priderörelsen.

Annons

De senaste två åren har evenemanget ställt in på grund av coronapandemin. År 1972 hölls den första pridemarschen i London.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons