Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

FHM fortsätter mäta nivåer av antikroppar

Coronaviruset • Publicerad 14 februari 2022
Folkhälsomyndigheten genomför en ny nationell undersökning för att mäta förekomsten av bland annat antikroppar mot coronaviruset. Arkivbild.
Folkhälsomyndigheten genomför en ny nationell undersökning för att mäta förekomsten av bland annat antikroppar mot coronaviruset. Arkivbild.Foto: CDC/AP/TT

Folkhälsomyndigheten kommer att genomföra ytterligare en nationell undersökning för att mäta förekomsten av sars-cov-2 i befolkningen, det virus som orsakar covid-19. Det blir den nionde i ordningen.

"Eftersom allmänheten generellt inte längre rekommenderas testning bidrar denna undersökning med värdefull kompletterande information kring förekomsten av viruset som orsakar covid-19 i befolkningen", skriver myndigheten på sin hemsida.

Annons

Resultatet kommer även att ge information om hur stor andel som har antikroppar mot viruset.

Omkring 11 400 slumpvis utvalda personer i åldrarna 2-96 år kommer att bjudas in till undersökningen som är tänkt att genomföras i mars.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons