Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Finland utvisar nio anställda på ryska ambassaden

Finland • Publicerad 6 juni 2023
Demonstranter framför den ryska ambassaden i Helsingfors efter att Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina inletts den 24 februari i fjol.
Demonstranter framför den ryska ambassaden i Helsingfors efter att Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina inletts den 24 februari i fjol.Foto: Emmi Korhonen/AP/TT

Finland utvisar nio anställda vid Rysslands ambassad i Helsingfors som arbetat med underrättelseuppgifter, meddelar landets regering enligt Svenska Yle.

Enligt ett pressmeddelande från den finländska regeringen strider de anställdas handlingar mot Wienkonventionen om diplomatiska förbindelser.

Rysslands ambassadör kommer att informeras om beslutet, som fattades på tisdagen vid ett möte i presidentens och regeringskansliets utrikes- och säkerhetspolitiska ministerutskott.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons