Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler avgångar med Gotlandsfärja ställs in

Trafik • Publicerad 17 augusti 2023
Det dröjer innan Gotlandsfärjan M/S Drotten tas i trafik igen. Arkivbild.
Det dröjer innan Gotlandsfärjan M/S Drotten tas i trafik igen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Gotlandsfärjan M/S Drotten togs ur trafik förra veckan efter sedan ett tekniskt fel upptäckts. Nu meddelar Destination Gotland att färjan blir borta längre än väntat.

"Många varv i Östersjöregionen är för närvarande fullbelagda och det kommer därför dröja innan M/S Drotten kan gå i trafik igen. Vi kommer att sätta in extraturer med våra två andra fartyg M/S Visby och M/S Gotland och samtliga resenärer kommer att få information om sina nya avgångstider", säger Marcus Risberg, Destination Gotlands vd, i ett pressmeddelande.

Annons

I undersökningen som gjorts på ett varv i Odense i Danmark har ett fel konstaterats på färjans propelleraxel, som behöver repareras. Samtliga avgångar ställs nu in till och med 27 augusti.

Enligt Destination Gotland kan alla resenärer som har en resa bokad med M/S Drotten fram till 24 september avboka eller boka om sina resor kostnadsfritt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons