Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler döda hittade efter glaciärras

Italien • Publicerad 7 juli 2022
Italiensk polis spärrar av området kring Marmolada-toppen, på onsdagen.
Italiensk polis spärrar av området kring Marmolada-toppen, på onsdagen.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Ytterligare tre dödsoffer har bekräftats efter det stora glaciärraset som skedde i italienska Dolomiterna i söndags. Antalet omkomna skrivs därmed till tio – medan två personer fortfarande saknas.

Hittills har endast sex av de tio döda med säkerhet kunnat identifierats.

Annons

En väldig massa is, snö och sten lossnade från glaciären Punta rocca (ungefär Konspetsen) på bergstoppen Marmolada i nordöstra Italien, efter att temperaturerna på 3 000 meters höjd stigit till upp emot tio plusgrader.

Klättrarsällskap och vandrare drogs med i raset och det var under de första dagarna osäkert hur många det var tal om. Vid ett tillfälle rapporterades 30 personer ha försvunnit, men många av dem har sedan dess visat sig vara oskadda.

Det ovanligt varma vädret gör det också svårt att bedriva sökarbete på den smältande glaciären. Drönare används för att hitta enskilda spår eller kvarlevor. Med tanke på de väldiga naturkrafterna antas offer kunna ligga packade djupt ned i snön, eller vara rejält hårt åtgångna.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons