Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler evakueras i översvämmat Sydney

Australien • Publicerad 5 juli 2022
Tiotusentals människor har beordrats att lämna sina hem i de översvämningsdrabbade områdena kring storstaden Sydney.
Tiotusentals människor har beordrats att lämna sina hem i de översvämningsdrabbade områdena kring storstaden Sydney.Foto: Mark Baker/AP/TT

I Australiens största stad Sydney fortsätter skyfall att skapa problem för de boende. Myndigheterna har beordrat ytterligare tiotusentals människor att lämna sina hem och förklarat området en katastrofzon.

– Det här är långt ifrån över, var försiktiga var ni än är. Det finns fortfarande risk för plötsliga översvämningar, säger Dominic Perrottet, premiärminister i delstaten New South Wales.

Annons

Räddningstjänster har gjort över 100 räddningsinsatser det senaste dygnet. Många som har behövt räddning har kört fast i vattnet med sina bilar eller inte kunnat lämna sina översvämmade hus.

Omkring 50 000 människor har fått order om att evakuera områden i utkanten av storstaden. Regnet väntas fortsätta under hela tisdagen.

– Den goda nyheten är att efter i morgon eftermiddag verkar det bli torrare, men självklart påminner vi människor om att vattennivån fortsätter vara mycket hög även efter att det slutat regna, säger Jonathan How på Australiens meteorologiska institut.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons