Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flygkaos och busväder i USA

USA • Publicerad 3 januari 2022
Kaos råder på många flygplatser i USA, där avgångar ställts in på grund av vinterväder och covidsmitta.
Kaos råder på många flygplatser i USA, där avgångar ställts in på grund av vinterväder och covidsmitta.Foto: Marta Lavandier/AP/TT

Tusentals inställda flygavgångar, stängda federala myndigheter och skolbarn som måste stanna hemma. USA tampas med vinterväder. En snöstorm närmar sig området runt huvudstaden Washington DC, där både skolor och vissa federala myndigheter håller stängt under måndagen. Stormvarningar har även utfärdats för Alabama, Tennessee, Kentucky, North Carolina och West Virginia.

På landets flygplatser är läget fortsatt frustrerat. Under söndagen ställdes 2 600 avgångar in – mer än hälften av de 4 400 flyg som ställdes in globalt. Under måndagen ska minst 1 400 flyg i USA stanna på marken. Orsaken är dels dåligt väder. Men personalbrist, på grund av att många flygbolagsanställda insjuknat i covid-19, spelar också in.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons