Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flygresorna ökade kraftigt under juli

Resandet med flyg nådde under juli nivåer som inte setts sedan innan pandemin, enligt trafikstatistik från statliga Swedavia. En ökad efterfrågan på resor till Europa från Arlanda förklarar uppgången.
Ekonomi • Publicerad 3 augusti 2023
Flygresandet ökade rejält i juli, enligt trafikstatistik från Swedavia. Arkivbild.
Flygresandet ökade rejält i juli, enligt trafikstatistik från Swedavia. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Över 3,2 miljoner resenärer flög via Swedavias tio flygplatser under juli, vilket är en ökning med 14 procent jämfört med samma månad i fjol.

Det är den enskilt starkaste resemånaden sedan oktober 2019, enligt det statliga företaget. För tredje månaden i rad har minst tre miljoner resenärer rest via någon av Swedavias flygplatser.

Annons

"Månaden är säsongsmässigt en av våra starkaste och viktig för såväl våra flygbolagskunder som för Swedavia, men även för våra resenärer som besöker släkt och vänner eller reser på en sommarsemester både inom och utom landet", säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Utrikesresandet ökade med 16 procent till drygt 2,7 miljoner resenärer jämfört med juli i fjol. Inrikesresandet ökade med 8 procent till närmare 600 000 resenärer.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons