Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flykt efter butiksinbrott slutade i diket efter prejning

En butik i Mörrum utsattes för inbrott under natten till torsdagen.
Mörrum • Publicerad 16 april 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid klockan 02.45 som larmet gick i butiken, vilken bland annat säljer gräsklippare över nätet. Väktare åkte till platsen.

– Två personer skrämdes på flykten och hoppade in i en bil, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Annons

Väktarens kollega förföljde i sin tur flyktbilen. Efter att man åkt till Pukavik kunde en polisbil från Kristianstad preja den flyende bilen av vägen.

– Det blir stopp där i diket i låg hastighet, inga skador, säger Magnus Hansson.

I bilen fanns två män i 30-årsåldern som båda nu misstänks för stöld. Godset fanns dock inte i bilen utan hittades på en åker och ska ha slängts i flykten.

Föraren misstänks även för våldsamt motstånd, grov olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott (eget bruk) och brott mot knivlagen.

Passageraren misstänks i sin tur även för narkotikabrott (eget bruk). Båda två omhändertogs för provtagning samt förhör och skulle sedan släppas.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons