Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Förare gripen efter busskrasch där tio dog

Tio personer omkom i en bussolycka i Hunter Valley utanför Sydney i Australien sent på söndagen, lokal tid. Polisen har gripit den 58-årige man som körde bussen.
Ausrtalien • Publicerad 12 juni 2023
Olycksplatsen, nära staden Greta i vindistriktet Hunter Valley, var tidigt på måndagsmorgonen avspärrad. Tio personer omkom när en buss på väg från ett bröllop voltade i en rondell.
Olycksplatsen, nära staden Greta i vindistriktet Hunter Valley, var tidigt på måndagsmorgonen avspärrad. Tio personer omkom när en buss på väg från ett bröllop voltade i en rondell.Foto: Mark Baker/AP/TT

Bussen var på väg från ett bröllop med omkring 40 passagerare ombord när den voltade i en rondell, enligt polisen och lokala medier.

Tio personer omkom i olyckan. 25 personer fördes till sjukhus varav två med helikopter.

Annons

Den 58-årige man som körde bussen togs efter olyckan till sjukhus av polisen för att genomgå testning och greps därefter.

– Han är gripen. Han har kört ett motorfordon som varit inblandad i en dödlig olycka och kan komma att åtalas, säger polisens talesperson Tracy Chapman.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons