Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Förslaget: Toppmöte mellan Trump och Kim – i Blekinge

Sverige har kommit på tapeten vid ett eventuellt toppmöte mellan Donald Trump och Kim Jong-Un. Då poppar förslaget upp att de borde träffas i ... Eriksberg i Blekinge.
– Vi brukar säga att vi är Sveriges säkraste mötesplats, säger Eriksbergs vd Per-Arne Olsson till SVT Blekinge om det oväntade förslaget från försvarsdebattören och författaren Lars Wilderäng.
Blekinge • Publicerad 13 mars 2018
Foto: Evan Vucci

Det är SVT Blekinge som var först med att berätta om försvarsdebattören Lars Wilderängs något vilda idé.

– De har en säkerhetsklassad byggnad som håller den standard som krävs för att kunna ta emot en amerikansk president, säger Wilderäng till SVT Blekinge.

Annons

Samtidigt säger han att idén nog aldrig blir verklighet ”Det är bara spekulationer”.

Så här utvecklar Lars Wilderäng bland annat sitt resonemang på sin blogg:

”Områdets 900 hektar är instängslat av tre meter höga stängsel och det är redan inpasseringskontroll som gäller. Anläggningen är isolerad med närhet till Ronnebys flygbas Kallinge, från vilken man kan transporteras med helikopter till anläggningen. Därtill är det enkelt för svenska marinen att skydda åtkomsten från havet, samtidigt som svenskt stridsflyg finns mycket nära”.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons