Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Förlängd tid att lägga bud i SAS

Hugade investerade i SAS får längre tid på sig för att lägga in bud i flygbolagets kapitaljakt. Senast den 17 juli ska indikativa bud läggas, och slutliga bud ska vara inne senast den 18 september, skriver SAS i ett pressmeddelande.
Ekonomi • Publicerad 15 juni 2023
Investerare har fått ytterligare fyra veckor på sig att lägga bud i SAS. Arkivbild.
Investerare har fått ytterligare fyra veckor på sig att lägga bud i SAS. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Det är fyra veckor senare än vad som kommunicerades i mitten av maj, när SAS fick godkänt av en konkursdomstol i New York att genomföra nästa del av sin räddningsplan, som kallas "SAS Forward".

Bolaget skriver nu att det har "noterat ett stort intresse för att delta i processen från potentiella finansiella och strategiska investerare."

Annons

Vidare fortsätter SAS:

"Efter inledande diskussioner med potentiella investerare har SAS beslutat att förlänga tidsfristen för processen för att ge investerare tillräckligt med tid att förbereda sina bud och för SAS att utvärdera potentiella bud."

SAS strävar efter att slutföra domstolsprocessen i USA kring årsskiftet.

Kapitalansökningsförfarande är en del av den rekonstruktionsprocess – en så kallad chapter 11-process – bolaget befinner sig i.

Svenska och danska staten äger varsin del om 21,8 procent av SAS. Sverige har sedan tidigare aviserat att det inte är aktuellt att skjuta till kapital i en nyemission.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons