Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fortsatt blåsigt men finare väder till helgen

Nedblåsta träd, tusentals hushåll utan el och inställd tåg. Torsdagens blåsiga väder ställde till det rejält på många håll i landet.
– Det kommer att vara lite blåsigt i morgon (fredag) också, i alla fall inledningsvis, men inte fullt så blåsigt som det har varit nu, säger SMHI:s meteorolog Max Lindberg Stoltz.
Väder • Publicerad 3 april 2020
Det fortsätter att blåsa rejält på flera håll i landet. Arkivbild.
Det fortsätter att blåsa rejält på flera håll i landet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sent på torsdagskvällen var nära 12 000 hushåll utan el och SMHI varnade för hårda vindar i Götaland och Svealand.

– Vi har tagit bort vindvarningarna på de flesta håll, det är bara i Halland som vi har en varning kvar, säger SMHI:s meteorolog Max Lindberg Stoltz till TT vid 03-tiden.

Annons

Men även om SMHI plockar bort sina varningar så kommer det fortsätta att blåsa under dagen, med hårda vindbyar i södra Sverige och i södra Norrland. De avtar under dagen och framåt kvällen.

Däremot ligger snövarningarna över Västernorrland och Jämtland från torsdagen kvar.

– Det fortsätter att snöa under natten, men sedan avtar det under morgonen. I Jämtlandsfjällen kommer det fortsatt snöbyar, men det mest intensiva snöfallet kommer att avta under morgonen.

Under helger kommer vädret sedan att stabiliseras och framför allt de södra delarna får en del sol. Och på många håll i landet har vinter övergått i vår.

– Våren har kommit till hela Götaland, delar av Svealand och upp mot Norrlandskusten. Kollar på man på temperaturen generellt så kommer den nog att hålla sig något över det normala i norra halvan och omkring det normala i södra halvan, i fjällen något under det normala, säger Max Lindberg Stoltz.

Emma Gyllestad/TT

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons