Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fortsatt sökinsats efter försvunnen jägare

Olycka • Publicerad 15 januari 2022
En stor sökinsats pågår i Svenljungatrakten sedan en jägare försvunnit. Arkivbild.
En stor sökinsats pågår i Svenljungatrakten sedan en jägare försvunnit. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En stor sökinsats med bland annat hundpatruller, sjöpolis och frivilliga fortsätter i Svenljungatrakten för att hitta den jägare i 70-årsåldern som varit försvunnen i över ett dygn. Mannen gick ut och jagade med sin hund på fredagsförmiddagen och väntades tillbaka vid 14-tiden. När anhöriga gick ut och letade efter mannen hittade de hunden.

– Det finns gps-utrustning på hunden så vi har kunnat spåra hur de rört sig i området. Vi har också hittat utrustning men fortfarande är mannen försvunnen. Det är kallt i området och chansen att hitta honom vid liv minskar, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson, till TT vid 14-tiden på lördagen.

Annons

Förutom räddningstjänsten och polisens resurser finns Missing People på plats och letar. Sjöpolisens dykare söker också i en sjö i området.

– Det finns en risk att han är i vattnet, säger Peter Adlersson.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons