Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Frederiksen: Värsta tänkbara mardröm

Danmark • Publicerad 4 juli 2022
Mette Frederiksen (S), Danmarks statsminister.
Mette Frederiksen (S), Danmarks statsminister.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/TT

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) besökte på måndagsförmiddagen köpcentrumet Fields på Amager, där tre människor under söndagen dödades och flera andra skadades i samband med en skjutning.

Statsministern lade ned blommor utanför entrén och talade till pressen som samlats på platsen.

Annons

– I går utsattes barn, unga och vuxna på väg att njuta av sommarledigheten för en ovanligt brutal attack. På några minuter förvandlades det till värsta tänkbara mardröm, säger Frederiksen.

Hon säger att det kastar en mörk skugga över vad som annars var en glad helg i Danmark, som bland annat innehöll cykeltävlingar och musikfestivaler.

– Jag tror sällan vi har upplevt en så våldsam kontrast som i går. Där miljontals danskar njöt av sport i Svendborg, musik i Roskilde och Tour de France i hela landet. På en bråkdel av en sekund upphörde festen och glädjen.

Vidare uppmanar hon danska folket att hålla ihop "som land och befolkning".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons