Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Friad krävde miljoner för osålda klockor – nekas

Brott • Publicerad 6 juni 2023
Den friade mannen hade räknat med att gå plus på de 2|000 klockor hans bolag köpt in. Arkivbild.Foto: Torstein Bøe/NTB/TT

En man som friats efter tio månader i häktet hade begärt skadestånd av staten på totalt sju miljoner kronor. Men efter turer hos Justitiekanslern (JK) och domstolarna nekas mannen, rapporterar Dagens Juridik.

Mannen var frihetsberövad mellan december 2020 och oktober 2021 efter att ha dömts i tingsrätten till nio års fängelse men sedan friats av hovrätten.

Annons

Efter frigivningen beslutade JK om en ersättning på drygt 360 000 kronor för sveda och värk.

Missnöjd vände sig mannen i stället till tingsrätten med sitt miljonanspråk, varav sex miljoner avsåg intrång i näringsverksamhet, skriver Dagens Juridik. Enligt mannen hade hans bolag köpt in 2 000 klockor som skulle säljas med vinst på cirka 3 000 kronor per klocka.

Tingsrätten avslår mannens begäran, bland annat med hänvisning till att det rör sig om en potentiell skada på bolaget och inte på mannen personligen.

Hovrätten har nekat prövningstillstånd.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons