Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fulla turister vaknade i Eiffeltornet

Frankrike • Publicerad 16 augusti 2023
Eiffeltornet i Paris. Arkivbild.Foto: Erik Johansen/NTB/TT

Säkerhetsvakter hittade tidigt under måndagsmorgonen två sovande turister i Eiffeltornet i Paris, uppger tornets ägare Sete.

De "verkar ha fastnat på grund av hur berusade de var", säger åklagare i Paris till AFP.

Annons

Det var efter att ha betalat för en inträdesbiljett kvällen före som de båda männen, som är amerikanska medborgare, olagligen hoppade över säkerhetsbarriärerna och gick ner för trapporna från tornets topp, uppger en poliskälla för AFP.

Natten till måndagen tillbringade de under stjärnorna på en plats som vanligtvis är stängd för allmänheten, mellan tornets andra och tredje nivå.

Efter att de upptäckts av säkerhetsvakter skickades brandmän till platsen för att rädda männen, enligt poliskällan. Väl på marken fördes de till en polisstation i närheten för förhör.

Incidenten gjorde att Eiffeltornet tvingades öppna en timme senare än vanligt på måndagsmorgonen. Männen utgjorde dock "inte något uppenbart hot", enligt Sete.

För bara några dagar sedan evakuerades Eiffeltornet efter bombhot.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons