Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra anhållna för Sätramord

Brott • Publicerad 8 augusti 2023
Polis på plats i Sätra i sydvästra Stockholm där en man i 20-årsåldern sköts till döds på måndagskvällen.
Polis på plats i Sätra i sydvästra Stockholm där en man i 20-årsåldern sköts till döds på måndagskvällen.Foto: Robin Bäckman/TT

Fyra personer som greps under natten har anhållits misstänkta för inblandning i mordet på en man i 20-årsåldern i Stockholmsförorten Sätra i går kväll, uppger polisen för TT.

– De anhölls i morse, uppger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

Annons

– Det är fyra stycken, män i olika åldrar, och jag kan inte gå in på åldrarna för att det är så tidigt i förundersökningen, tillägger han.

Polisen vill inte heller kommentera om de misstänkta var kända från tidigare brott.

Larmet om skottlossningen i Sätra centrum i sydvästra Stockholm kom vid 19.12 på måndagen. Mordet skedde inne i en galleria, och enligt polisen befann sig många människor på platsen och blev vittnen till händelsen.

Mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda. Vid 22-tiden meddelade polisen att mannen dött.

Enligt uppgifter till TV4 ska vittnen ha sett en misstänkt gärningsman fly på elsparkcykel, något som polisen hittills inte bekräftat.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons