Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fängelse för mordförsök i Hammarstrand

Brott • Publicerad 5 februari 2022
Tingsrätten i Östersund dömer en man i 20-årsåldern till fyra års fängelse för mordförsök i Hammarstrand. Arkivbild.
Tingsrätten i Östersund dömer en man i 20-årsåldern till fyra års fängelse för mordförsök i Hammarstrand. Arkivbild.Foto: Marcus Ericsson/TT

Den man i 20-årsåldern som i december förra året högg en annan man två gånger i bröstet i jämtländska Hammarstrand döms nu till fyra års fängelse för försök till mord.

Offret fick livshotande skador och i domen skriver tingsrätten att mannen måste ha förstått att hans handlande kunde orsaka en dödlig skada och att han varit likgiltig inför effekten av sitt handlande.

Annons

Mannen döms även för olaga hot efter att ha ställt sig över en annan man som också var inblandad i händelsen och hotat honom med kniv. Han ska betala skadestånd på 129 997 kronor till det knivskadade brottsoffret, och 17 700 kronor till mannen han hotade.

Mannen har i förhör förnekat försök till mord, men han har erkänt att han med en kniv orsakat den skada som anges i gärningsbeskrivningen men nekar att han hade avsikt att döda.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons