Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyraårig pojke lånade mammans bil

Nederländerna • Publicerad 1 maj 2022
Fyraåringen tog mammans bil för en åktur i nederländska Utrecht. Arkivbild.
Fyraåringen tog mammans bil för en åktur i nederländska Utrecht. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

En fyraårig pojke i Nederländerna körde in i två bilar när han på eget bevåg gav sig ut på en tur med sin mammas bil, skriver den lokala polisen på Instagram.

Det var under lördagen som polisen larmades till ett bostadsområde i Utrecht efter att boende sett en liten pojke ute på gatan endast iklädd pyjamas. När polispatrullen anlände kom ett nytt larm, denna gång om en olycka med tre bilar precis i närheten.

Annons

Föraren som misstänktes ligga bakom olyckan hade försvunnit – och bilen visade sig vara registrerad på pojkens mamma.

Polisen ringde då mamman "och när hon pratade med sin son gjorde han ljud som påminde en bil och gjorde rörelser som att han höll i en ratt", står det i inlägget på Instagram. Då förstod polisen att det kunde vara pojken som hade kört.

Tillsammans med polisen åkte mamman och pojken ut till olycksplatsen. När de kom fram tog pojken nycklarna, satte sig i bilen och tryckte ner gaspedalen.

Modern förklarade att hon har en "rådig" son och fick tipset från polisen att hon och pojkens pappa i fortsättningen bör hålla bilnycklarna gömda.

Ingen kom till skada i olyckan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons