Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Glad drottning närvarade på hästshow

En till synes pigg och glad brittisk drottning visade sig offentligt på fredagen i samband med det årliga hästsportsevenemanget Royal Windsor Horse Show.
Storbritannien • Publicerad 13 maj 2022
Storbritanniens drottning Elizabeth på Royal Windsor Horse Show, på fredagen.
Storbritanniens drottning Elizabeth på Royal Windsor Horse Show, på fredagen.Foto: Steve Parsons/AP/TT

Drottning Elizabeth, som är känd för sin kärlek för hästar, talade vid ankomsten med flera människor genom en öppen bilruta innan hon med stöd av av en käpp promenerade till den kungliga logen.

Det var första gången på flera veckor som den 96-åriga monarken deltog i ett offentligt arrangemang. Senast hon sågs var i samband med en minneshögtid för hennes framlidne make prins Philip i slutet av mars. Drottningen har haft problem med rörligheten på sistone, vilket tvingat henne att dra sig undan vissa tillställningar. Dessutom diagnosticerades hon med covid i februari i år.

Annons

Tidigare i veckan delegerade hon uppgiften att öppna det brittiska parlamentet för ett nytt arbetsår till sonen prins Charles. Det var första gången på nära 60 år som det högtidliga talet inte lästes av drottning Elizabeth.

Britterna följer intensivt sin drottnings hälsotillstånd – inte minst eftersom förberedelserna inför festligheterna i samband med hennes 70-årsjubileum på tronen pågår som bäst. I fyra dagar, den 2-5 juni, ska Elizabeth hyllas för sin långa och trogna tjänst.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons