Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Googling på Hédi Fried ledde till M-annons

Den som googlat på förintelseöverlevaren Hédi Frieds namn har som första träff fått upp en annons från Moderaterna, rapporterar .
Politik • Publicerad 9 september 2022
Förintelseöverlevaren Hédi Fried hade inför förra valet ett uppmärksammat möte med M-ledaren Ulf Kristersson. Arkivbild.
Förintelseöverlevaren Hédi Fried hade inför förra valet ett uppmärksammat möte med M-ledaren Ulf Kristersson. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Annonsen har innehållit en länk till en tidningsartikel med en rubrik som inleds: "Hédi Fried: Han bröt ej löftet."

Artikeln i annonsen handlar om det uppmärksammade mötet mellan Moderatledaren Ulf Kristersson och Hédi Fried inför förra valet.

Annons

Efter det mötet sade Fried i en DN-intervju att Kristersson bedyrat att han "aldrig, aldrig kommer gå med på något samröre med SD".

I artikeln från 2019 som var länkad i moderatannonsen säger Kristersson att han inte alls gett något sådant löfte, utan att han lovat att om Alliansen kom till makten vid valet så skulle de inte samarbeta med SD.

Enligt Moderaterna var det en enskild medarbetare som köpte sökordet på Google och så fort det uppmärksammades stoppade man det.

Inför SVT:s slutdebatt säger Kristersson att han fick höra om annonsen först under fredagen.

– Då var det redan stoppat. Det var dumt gjort och så ska vi inte göra.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons