Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Grönt ljus för tyskar att resa från 15 juni

Tyskland • Publicerad 3 juni 2020
Tysklands utrikesminister Heiko Maas. Arkivbild.
Tysklands utrikesminister Heiko Maas. Arkivbild.Foto: Kay Nietfeld/AP/TT

Tyskland lyfter sin reseavrådan för samtliga EU-länder samt Storbritannien, Island, Norge, Liechtenstein och Schweiz från den 15 juni, meddelar utrikesminister Heiko Maas på en presskonferens i Berlin.

Precis som Sverige och många andra länder införde Tyskland i våras en global reseavrådan till följd av coronapandemin, riktlinjer som nu alltså ändras. När det gäller icke-EU-länder vill Tyskland avvakta EU:s bedömning av läget och sedan fatta ett beslut, enligt Maas.

Tyskland har Europas största befolkning, men har trots det haft mycket färre dödsfall än andra stora europeiska länder som Frankrike, Storbritannien, Spanien och Italien – drygt 8 500. Många bedömare förklarar den tyska framgången med omfattande testning och en väl utbyggd sjukvård.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons