Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Sverige utslagna ur JVM, Trump i nytt bråk och spindelrädd man orsakade polislarm. Här är nattens händelser.
Publicerad 3 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det har varit en mycket lugn natt i Blekinge. Enligt polisen har de inte varit ute på några större ärenden. Desto mer har skett på andra håll i världen.

SVERIGE

Annons

Flera personer fick åka till sjukhus efter att en bil kört in i ett träd i Broby i Östra Göinge kommun.

– Vi har varit där uppe och arbetat tillsammans med räddningstjänsten i Broby. Fyra personer fick åka till sjukhus och vi fick klippa taket på bilen, säger Johan Wendt som är inre befäl på räddningstjänsten i Kristianstad.

Polisen kommer att upprätta en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Juniorkronorna missar semifinal i JVM i ishockey. I natt förlorade laget överraskande mot Schweiz med 2-0.

– Vi hade inte samma fart och intensitet som tidigare utan spelarna blev osäkra och plockade hem pucken. När Schweiz fick första målet så fick de den lilla extra energi som de behövde, men Schweiz var bättre så det är bara att gratulera, säger förbundskaptenen Tomas Montén.

För Schweiz var det första segern mot Sverige i JVM sedan 2003.

Tre personer har rånat en matbutik i Aspudden i Stockholm. Två av gärningspersonerna hade pistolliknande föremål med sig vid rånet, skriver polisen på sin sajt.

Polisen genomför efter rånet dörrknackning i området och söker efter de skyldiga, bland annat med hundpatrull. Rånarna fick med sig kontanter från brottsplatsen.

En skadad man i 30-årsåldern kom till Skånes universitetssjukhus (Sus) under onsdagskvällen och uppgav att han skadat sig i en olycka. Polisen tror däremot att en annan person har skadat mannen.

Skadorna är efter en kniv eller ett annat vasst föremål.

Annons

– Han säger att han har skurit sig när han var i köket, men vi tror att det är någon annan som orsakat de här skadorna, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral, till Sydsvenskan.

Polisen arbetar med att lokalisera en brottsplats och prata med den person som körde mannen till sjukhuset.

VÄRLDEN

USA:s president Donald Trump hävdar att han "i själva verket" sparkade förre försvarsministern Jim Mattis, som avgick den 20 december sedan Trump plötsligt sagt att USA ska dra tillbaka sina styrkor från Syrien.

– Jag är inte nöjd med vad (Mattis har) gjort i Afghanistan och jag borde inte vara nöjd, sade Trump till reportrar i Vita huset medan Mattis efterträdare Patrick Shanahan satt vid hans sida.Mattis har inte gjort någon hemlighet av att han slutade på grund av åsiktsmotsättningar med Trump.

Polisen i australiensiske Perth fick vara med om en ovanlig twist. De larmades efter att ett litet barn hörts skrika och en man ropa "varför dör du inte?". Men när polisen kom fram till adressen visade det sig att det rörde sig om en man med en "allvarlig rädsla" för spindlar. Ingen hade skadats – utom spindeln.

– Det är fantastiskt att det bara är en incident med en spindel, säger polisens talesperson Samuel Dinnison till BBC.

De som larmade hade hört mannens tjut under hans upprepade försök att döda djuret.

Det är oklart vilken slags spindel det rörde sig om men i Australien finns några av världens mest giftiga, som rödryggad spindel och trattminörspindel.

Sju personer har gripits av malisk militär misstänkta för inblandning i en attack mot byn Koulogon på nyårsdagen.

Annons

37 personer dödades i en attack i regionen Mopti, där jägare från dogonfolket misstänks ha anfallit byn tillhörande nomadfolket fulani, och bränt flera hus.

Maliska styrkor ryckte ut till byn där gripandena skedde. Ytterligare 24 frihetsberövades och en greps av styrkorna nära gränsen till Burkina Faso, där flera bränder anlagts.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons