Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Bilbrand i Hästveda i Skåne.
Publicerad 6 januari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En bil ska ha börjat brinna i närheten av Hästvedagrillen på natten till söndagen.

Annons

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 01.04 och uppger att bilbranden spred sig till ett träd. Räddningstjänst skickades till platsen och startade släckning.

Även polis larmades dit, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Räddningstjänsten uppger att bilen blev helt utbränd. Personal från Osby och Hästveda var på plats och kunde åka därifrån strax före klockan 02.

Ingen person ska ha skadats vid händelsen.

Polisen gör en anmälan om skadegörelse genom brand.

Sverige

Branden i ett flerfamiljshus på Orust är under kontroll, men släckningsarbetet beräknas pågå in på morgonen, enligt Bohusläningen.

Husets tolv lägenheter är evakuerade och ingen person uppges vara skadad.

Flera av de boende har fått hjälp i ett församlingshem, där de tas om hand i väntan på att hitta nya tillfälliga boenden. Kommunen har även öppnat upp en stängd avdelning på ett äldreboende för att ordna med sovplatser.

Det bor ett 30-tal personer i det brandhärjade huset, exakt hur många av dem som behöver hjälp är oklart.

Annons

Larmet kom strax efter 19.30 på lördagen, och brandorsaken är ännu okänd. Enligt polisen började branden i en av uppgångarna och spred sig vidare upp till taket. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. (TT)

Världen

I Filippinerna hittar man allt fler döda efter det oväder som drabbade öar i landets centrala och östra delar i mellandagarna. Antalet bekräftade dödsoffer är nu uppe i 126, meddelar myndigheter.

De flesta drabbade finns i Bicol-området öster om Manila, som är kuperat och därmed utsatt för farliga skred när det regnar mycket.

Följderna blev värre av ovädrets lömska natur – det var inte tillräckligt kraftigt för att klassas som tyfon, vilket gjorde att varningssystemen inte gick igång fullt ut. Enligt myndigheter var folk dessutom mindre benägna att evakuera i samband med storhelgerna. (TT)

Såväl president Emmanuel Macron som den franska regeringens talesperson Benjamin Griveaux är tydligt upprörda efter ett försök till stormning av ett departement i Paris.

Griveaux omfattades av en dramatisk evakuering när demonstranter bröt sig in på departementets innergård på Rue de Varennes och slog sönder fönster.

Macron kallar våldet för extremt, medan Griveaux skriver att en attack på ett departement är en attack "på vårt gemensamma bästa". (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons