Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfull stoppades med hasch.
Blekinge
Publicerad 9 januari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Två män i 25-årsåldern stoppades av polis när de åkte bil på länsväg 126 i Asarum på tisdagskvällen.

Det var vid klockan 21 som bilfärden tog slut för duon. Föraren misstänks för drograttfylleri och ringa narkotikabrott (eget bruk och innehav).

Annons

– Han hade en liten haschkaka på sig, säger Magnus Hansson, inre befäl vid polisen i Karlskrona.

Passageraren ska också ha verkat påverkad. Båda två togs med för provtagning.

Sverige

En hantverkare i Uppsala som skulle rensa avloppet i en fastighet blev på tisdagskvällen inlåst i det rum han arbetade i.

Mannen lyckades efter två timmar ta sig ut ur fastigheten och kunde larma polis, som kunde gripa en man på platsen. Han är misstänkt för olaga frihetsberövande.

– Mannen är inte skriven i bostaden. Han ska ha visat en kniv, säger Andreas Örth, befäl vid polisens regionledningscentral, till Upsala Nya Tidning. (TT)

Världen

En före detta toppboxare blev filmad när han misshandlade poliser med knytnävsslag i samband med protester i Paris.

Nu har tusentals sympatisörer donerat ett miljonbelopp till honom – vilket väcker ilska och förvåning bland politiker och polis.

Christophe Dettinger, fransk mästare i lätt tungvikt år 2007 och 2008, deltog i de så kallade Gula västarnas protester i den franska huvudstaden på lördagen när han gick till attack mot poliser med sköldar.

Annons

Händelseförloppet filmades och när klipp började spridas på nätet spelade Dettinger in ett eget klipp där han beskriver sig själv som en vanlig medborgare som reagerade ilsket på vad han beskriver som polisförtryck. Dagen därpå lämnade han över sig själv till polisen.

På tisdagen hade en summa på över 117 000 euro samlats in åt honom av över 7 000 personer, via en fransk donationssajt. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons