Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Utryckningar till två små terrängbränder i Blekinge sent på måndagskvällen.
Publicerad 7 april 2020
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Med en knapp kvarts mellanrum sent på måndagskvällen kom två larm om terrängbränder i Blekinge.

Det första larmet kom klockan 22.43 och gällde en mindre brand i Väbynäs nära Bräkne-Hoby. Och vid klockan 22.56 larmades räddningstjänsten om en brand i Bröstorp i Rödeby.

Annons

Båda bränderna var små, bara på några få kvadratmeter, och klarades av snabbt, uppger räddningstjänsten.

Här saknas innehåll

Sverige

Fler än 40 brandmän bekämpade en brand i en idrottshall i Lerum öster om Göteborg under natten.

Larmet om branden kom strax efter midnatt. Anläggningen innehåller förutom en pizzeria bland annat ett gym och flera sporthallar. Enligt TT:s fotograf är det en del av byggnaden som innehåller pizzeria och gym som brunnit.

Räddningstjänsten arbetade inledningsvis med att begränsa spridningen.

– Vi har fått en positiv rapport från vår räddningsledare. Det ser ganska bra ut. Man har fått bra effekt på den begränsning man gör, och försöker att begränsa branden till ena delen av den här stora idrottsanläggningen, sade Anders Gärdhagen, stabschef vid Räddningstjänsten Storgöteborg till TT vid 03-tiden.

Brandmännen har bekämpat branden med olika tekniker, bland annat med så kallade skärsläckare – ett verktyg med högt vattentryck och en litet munstycke som kan användas genom en vägg för att skapa en vattenspray som kyler ned brandgaserna.

– Man har försökt att få kontroll genom att begränsa branden utifrån, säger Gärdhagen.

Som mest har fler än 40 brandmän arbetat på platsen. Vid 04.30 hade släckningsarbetet avslutats och en mindre styrka lämnades kvar för eftersläckning och kontroll.

Inga personskador har rapporterats. (TT)

Annons

Minst tre personer har skadats i samband med ett bråk i Upplands Väsby, norr om Stockholm, skriver Aftonbladet. Polisen fick larm vid 23-tiden om att omkring 20 personer slogs.

– En av de skadade har skador som kan ha orsakats av en kniv. Han är förd till sjukhus med ambulans, säger Andreas Dahlin vid polisen till tidningen.

En förundersökning gällande försök till mord är inledd. Läget för den knivskadade mannen är okänt. (TT)

Världen

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson intensivvårdas sedan hans tillstånd försämrats. Styret tas tillfälligt över av utrikesminister Dominic Raab.

Beskedet om 55-årige Johnsons tillstånd kom sent på måndagen.

"Premiärministerns tillstånd har förvärrats i eftermiddag, och han har på inrådan av sitt sjukvårdslag flyttats till sjukhusets intensivvårdsavdelning", heter det i ett uttalande från premiärministerns kansli 10 Downing Street.

Johnson, som insjuknat i covid-19, förflyttades till intensiven på St Thomas' Hospital i Westminster i London omkring klockan 20, rapporterar BBC.

"Premiärministern får utmärkt vård, och han tackar vårdpersonalen inom NHS för deras hårda arbete och engagemang", meddelar kansliet.

Utrikesminister Dominic Raab kommer att överta Johnsons roll "där det är nödvändigt". (TT)

För första gången sedan januari, då Kina började publicera uppgifter om antalet döda i sviterna av coronaviruset, finns det enligt landet inga nya dödsfall att rapportera.

Annons

32 nya fall av smittade har registrerats, där alla uppges ha smittats utomlands.

Efter det att antalet nya smittofall har minskat drastiskt i Kina befarar landet en andra smittovåg från utlandet. Hittills har drygt 1 000 importerade sjukdomsfall registrerats. (TT)

En 23-årig man har avlidit efter att ha blivit biten av en haj vid Stora barriärrevet i den australiska delstaten Queensland, rapporterar lokala medier. Mannen attackerades på måndagseftermiddagen när han höll på att simma tillbaka till en charterbåt utanför North West Island, vid kusten utanför Gladstone.

– Patienten fick betydande skador på benet, armen och bröstet och transporterades till Gladstone med livshotande skador, säger räddningstjänstens talesperson Gabrielle Holmes, enligt ABC News.

Mannen flögs i ambulanshelikopter till sjukhuset, där han avled vid 22-tiden på måndagskvällen lokal tid.

En rad hajattacker har skett runt Stora barriärrevet de senaste två åren, men det är trots det ovanligt att människor omkommer. (TT)

Den tidigare sexbrottsdomen mot den australiske kardinalen George Pell har upphävts av Australiens högsta domstol. "Jag har konsekvent hävdat min oskuld medan jag har fått uthärda en grav orätt", skriver Pell i ett uttalande. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons