Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Många brottsmisstankar efter husrannsakan i bil i Blekinge under natten till onsdagen.
Publicerad 8 april 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge län

Det var vid 01-tiden som en polispatrull upptäckte en bil med körförbud norr om Rödeby.

– När man ska stoppa den så försöker de sticka. Då ser man att föraren kastar ut någonting. Men det blir bara ett kort försök, sedan väljer föraren att stanna, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Annons

I bilen fanns fyra personer i 20- till 30-årsåldern, båda män och kvinnor. Föraren misstänks för drograttfylleri.

– Han är så pass påverkad att patrullen tar körkortet på plats. Man gör husrannsakan i bilen och anträffar en ansenlig mängd narkotika. Vi tror att det är amfetamin, säger Hansson.

Alla fyra personerna misstänks nu för narkotikainnehav. En av passagerarna misstänks även för eget bruk av narkotika, provet visade positivt.

Dessutom hittades misstänkt stöldgods i bilen.

– De kunde inte styrka att det var deras, säger Magnus Hansson.

Ingen av de inblandade greps formellt.

Här saknas innehåll

Skåne

På natten till onsdagen slog en väktare larm till polisen om att en bil kördes vingligt på E22.

Polis kontrollerade bilen i höjd med Tings Nöbbelöv. Det visade sig då att bilen var anmäld stulen.

– När vi gör husrannsakan i den bilen hittar vi misstänkt stulet gods, säger Johanna Bryhagen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Det rör sig om en cykel och verktyg.

Annons

Mannen och kvinnan, som är i 30- respektive 25-årsåldern, greps vid klockan 02.30 misstänkta för häleri. Båda två misstänks även ha varit påverkade av narkotika.

Bilen ska ha stulits i Malmö för några dagar sedan.

Sverige

Vid klockan 01.11 kom larm om att flera bilar brann vid Hagagårdsvägen i Alvesta.

Fotograf på plats uppger att det handlar om fyra bilar som brann, vilket polisen bekräftar.

Räddningstjänsten åkte till platsen och släckte. Det ska inte ha varit någon risk för spridning till byggnader.

Polis var också där och rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand. Ingen person är misstänkt på onsdagsmorgonen.

En avdelningschef inom intensivvården på Östra sjukhuset i Göteborg avgår på grund av konflikt med sjukhusets ledning om hur man hanterar coronakrisen, skriver Göteborgs-Posten.

– Det har blivit nya omständigheter i samband med pandemin. Verksamheten har förändrats och jag har helt enkelt inte längre haft beslutande mandat över hela min verksamhet, säger Jonna Lindeblad till tidningen.

Lindeblad var fram tills i måndags verksamhetschef för Anestesi, Operation och Intensivvård vid Östra sjukhuset. Hon kommer framöver att arbeta som anestesi- och intensivvårdsläkare, vilket hon också har gjort tidigare.

Trots att hon är kritisk över hur hennes roll som verksamhetschef förändrades säger Lindeblad att hon i stort tycker att sjukhuset sköter situationen på ett bra sätt.

Annons

– Den pågående pandemin har gjort det svårare att ta beslutet. Jag funderade mycket på hur det skulle påverka verksamheten om jag slutade nu, men jag efterträds av en mycket kompetent kollega som jag litar på. (TT)

Världen

Det senaste dygnet har nästan 2 000 nya dödsfall registrerats i USA, den högsta dygnssiffran hittills. Totalt har över 12 800 människor avlidit i covid-19 i landet.

Innan dess hade siffrorna börjat sjunka något. President Donald Trump tror att den mörka trenden har nått toppen och vill skyndsamt lätta på restriktionerna.

– Vi vill öppna den (ekonomin) snart, det är därför jag tror att vi kanske är på väg mot den absoluta toppen av kurvan, säger Trump. (TT)

Australiens parlament väntas under onsdagen rösta igenom ett enormt stimulanspaket på 130 miljarder australiska dollar, motsvarande runt 800 miljarder kronor.

Stödåtgärderna ska försöka mildra det som ekonomer förutspår kommer att bli den värsta lågkonjunkturen i landets historia.

Australien har som många andra länder infört hårda restriktioner för att stoppa coronaviruset. Dessutom drabbades landet svårt av stora skogsbränder tidigare i år. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons