Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge.
Publicerad 13 april 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Polisen stoppade och kontrollerade en personbil på Sunna kanalväg i Karlskrona vid 04-tiden på måndagen. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks nu för drograttfylleri, grov olovlig körning och brott mot knivlagen.

Annons

Sverige

En man i 30-årsåldern har skjutits i Skälby i Upplands Väsby under söndagsnatten.

– Det är oklart hur pass allvarligt skadad han är men han är förd till sjukhus och opereras nu, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Larmet om skottlossning kom in före midnatt på söndagskvällen och ganska snart efteråt greps två män efter en biljakt.

– Det visade sig vara fel, männen var inte inblandade i skottlossningen, men en polishelikopter såg männen och kopplade dem till skottet vilket alltså inte stämde. De var istället inblandade i en bilstöld, säger Tomas Ibstedt.

Förhör görs nu med eventuella vittnen men än så länge har ingen misstänkt gripits. (TT)

Utbrottet av coronaviruset och det ökade kravet att arbeta hemifrån har gjort att försäljningen av hemteknik har ökat, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Främst är det försäljningen av datorer, tangentbord och annan utrustning som kan kopplas till hemmakontoret som har ökat kraftigt under coronapandemin.

På Elgiganten har man från mitten av mars fram till nu sålt tre gånger så många hemmakontorsartiklar som samma period förra året, bland annat har försäljningen av headset ökat med 1 500 procent jämfört med samma period förra året. (TT)

Världen

Annons

Antalet nya fall av coronasmittade i Kina under söndagen var 108, den högsta siffran på sex veckor, upp från 99 dagen före.

Enligt landets nationella vårdmyndighet är 98 av dem personer som varit i utlandet. Heilongjiangprovisen i nordöst, med gräns mot Ryssland, rapporterar exempelvis in 56 nya fall, varav 49 kommer från Ryssland.

Det finns en oro över att smittade personer från utlandet ska leda till en andra utbrottsvåg i Kina. (TT)

En man har gripits i Lima i Peru, misstänkt för att ha utfört coronavirustester utan att ha tillstånd. Testen hade stulits från den vårdmyndighet han arbetade vid.

Mannen greps på bar gärning när han bärandes munskydd och skyddsdräkt höll på att testa två kvinnor vid deras bostad, som betalat mannen för att testa dem.

Peru har hittills testat 45 000 personer. Drygt 7 500 har bekräftats vara smittade och 193 insjuknade i covid-19 har avlidit. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons