Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge.
Ung man hittad skottskadad i Malmö, flera gripna.
Publicerad 15 september 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man i 20-årsåldern hittades med skottskador i Kroksbäck i Malmö på måndagskvällen.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Inledningsvis är det oklart hur allvarligt skadad han är.

Annons

Det var strax eter klockan 21 som polisen fick flera samtal om misstänkt skottlossning i området. Polis och ambulans åkte dit.

Flera gärningspersoner ska ha lämnat platsen på en eller två mopeder, uppger vittnen för polisen. Eventuellt även i en bil.

Platsen där den skadade mannen hittades spärrades av och kriminaltekniker samt specialsökhund kallades dit, skriver polisen på sin sajt.

Vid 22-tiden meddelar polisen att man förhör vittnen på platsen och att mycket personal söker efter gärningspersoner. Ingen är då gripen.

En dryg timme senare uppger polisen att flera personer gripits som misstänkta. Av hänsyn till den pågående utredningen vill man inte gå ut med det exakta antalet gripna.

Brottsrubriceringen är försök till mord och polisen ska ha gjort en del intressanta fynd.

Sverige

En person är allvarligt skadad efter att ha skjutits i Skogås i Huddinge, söder om Stockholm, sent på måndagskvällen. Larmet kom strax före 22.30.

– Vi bedömer att personen har livshotande skador, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TT vid 23-tiden.

Ett vittne har berättat för Aftonbladet hur tre skott hördes och att en svart bil sedan åkte därifrån.

– Vi håller ett stort antal förhör med personer som gjort observationer vid brottsplatsen, säger Ola Österling.

Annons

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Ett stort område runt brottsplatsen har spärrats av och undersöks av kriminaltekniker.

Vid 02-tiden hade den skottskadade ännu inte identifierats, enligt polisens vakthavande befäl Jens Mårtensson.

En större insats har pågått med bland annat polishelikopter och dörrknackningar. Flera bilar har också stoppats och kontrollerats runt Skogås. Ingen misstänkt är gripen.

– Vi arbetar fortsatt med spaningar och eftersök och med teknisk undersökning av platsen, säger Jens Mårtensson till TT. (TT)

Världen

Runt 50 personer saknas i de pågående bränderna i Oregon, skriver lokala medier. Av dem är 22 officiellt uppsatta på delstatens krismyndighets lista. Tio personer har mist livet.

Ett mobilt bårhus är upprättat söder om Portland, dit brända kroppar ska föras. Även ett mobilt labb, där anhöriga kan dna-testa sig för att underlätta identifiering av de döda, ska öppnas.

Totalt har över två miljoner hektar mark brunnit i östra USA sedan augusti. (TT)

Hundratals poliser har demonstrerat på gatorna i Haitis huvudstad Port-au-Prince. Tillsammans med en stor skara anhängare åkte de omkring på huvudstadens gator på motorcyklar, maskerade och med dragna vapen och orsakade panik bland befolkningen.

Poliserna sköt i luften och startade ett antal bilbränder under protesterna, där de kräver höjda löner, bättre säkerhet och att en häktad kollega, anklagad för bland annat mord och mordbrand, ska friges.

– Poliser dör och tar emot kulorna, och han gör ingenting, säger en av de maskerade poliserna med hänvisning till landets polischef.

Annons

En liknande protestaktion ägde rum i fredags, då frigavs fem fängslade poliser. (TT)

Ovädret Sally i Mexikanska golfen växer i styrka och närmar sig USA:s södra kust. Sally väntas nå land natten till onsdag, lokal tid, och tre delstater har utlyst nödläge.

I Atlanten har ett annat oväder, Paulette, slagit ut strömmen i stora delar av Bermuda och är nu på väg mot USA:s östkust.

Ytterligare tre tropiska oväder har formats över Atlanten, enligt Amerikanska NHC är det första gången sedan 1971 som så många oväder uppkommer samtidigt. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons