Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hopp om att vapenvila ska lindra kris i Jemen

Jemen • Publicerad 1 maj 2022
Mat delas ut till behövande i Jemen. Arkivbild.
Mat delas ut till behövande i Jemen. Arkivbild.Foto: Hammadi Issa/AP/TT

FN varnar för en förvärrad humanitär situation i Jemen, men hoppas att den två månader långa vapenvilan ska hjälpa till att vända situationen.

Över 23 miljoner människor, nästan tre fjärdedelar av befolkningen, är i behov av humanitärt stöd, enligt FN:s humanitära samordnare för Jemen, David Gressly. Det är en ökning med nästan tre miljoner människor jämfört med 2021.

Annons

Gressly uppmanar givarländer att dra nytta av den vapenvila som trädde i kraft i det av krig och fattigdom svårt sargade landet den 2 april.

"Den FN-ledda vapenvilan är en viktig möjlighet för biståndsorganisationer att skala upp livräddande hjälp och snabbt nå fler människor i akut nöd, även i områden där tillgången tidigare har varit begränsad på grund av väpnad konflikt och osäkerhet", skriver han och poängterar att det krävs pengar för att hjälporganisationer snabbt ska kunna skala upp sina insatser.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons