Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hovrätten friar äldre man för mord på sambo

Brott • Publicerad 7 september 2022
Mannen frias från mord men döms för mordbrand och vållande till annans död, grovt brott. Arkivbild.
Mannen frias från mord men döms för mordbrand och vållande till annans död, grovt brott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 80-årsåldern som dömdes till 16 års fängelse för mord på sin sambo frias från mord i hovrätten, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten. Han döms dock till 2,5 års fängelse för mordbrand och grovt vållande till annans död.

Händelsen inträffade i en kommun i Norrbotten i januari i år. Paret hade bråkat och enligt åtalet hade mannen sedan hällt bensin på eller i närheten av kvinnan och sedan tänt på. Hon fick svåra skador och avled en månad senare på sjukhus.

Enligt hovrätten innebär åklagarens "relativt tunna bevisning" i kombination med brister i utredningen att det inte går att utesluta att kvinnan ådragit sig skadorna då hon försökte släcka branden.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons