Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hundratals tågade i tillståndslös protest

Samhälle • Publicerad 6 juni 2020
Polisen ingrep inte fysiskt för att skingra demonstrationståget i Örebro. Bilden tagen vid en annan demonstration. Arkivbild.
Polisen ingrep inte fysiskt för att skingra demonstrationståget i Örebro. Bilden tagen vid en annan demonstration. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Flera hundra personer deltog i en Black Lives Matter-demonstration i Örebro på fredagen, rapporterar Nerikes Allehanda.

Demonstranterna saknade tillstånd och tågade på gatorna i centrum. Polisen fattade ett beslut om att upplösa sammankomsten och sade åt deltagarna att skingra sig, men gjorde inget fysiskt.

Annons

– Vi vill inte bruka våld om det inte är nödvändigt. Patrullerna som var ute och följde tåget rapporterade hela tiden att det var läge grönt, det vill säga att det inte var några oroligheter, säger Annika Laestadius, kommenderingschef för polisernas arbete under demonstrationen, till tidningen.

Efter ett par timmar hade demonstranterna skingrats.

– Men det är väldigt olyckligt att de här ungdomarna inte tar pandemisituationen på större allvar och samlades på det här viset, säger Laestadius till NA.se.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons