Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hyrde ut 110 gånger – tvingas flytta

Bostad • Publicerad 8 juli 2022
Kvinnan hyrde ut ett rum via Airbnb minst 110 gånger. Nu förlorar hon sitt hyreskontrakt. Arkivbild.
Kvinnan hyrde ut ett rum via Airbnb minst 110 gånger. Nu förlorar hon sitt hyreskontrakt. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

En äldre kvinna i Lund tvingas lämna den trerummare hon bott i sedan 1993 efter att ha hyrt ut ett av sina rum via uthyrningssajten Airbnb minst 110 gånger. Själv trodde hon att det var tillåtet att hyra ut och när hyresvärden påpekade att det inte var det så slutade hon, har hon argumenterat i hyresnämnden.

Hennes hyresvärd, det kommunala bostadsbolaget LKF, fick kännedom om uthyrningsverksamheten genom att grannar klagade på spring i trapphuset. Både hyresnämnden och hovrätten har kommit fram till att det handlar om otillåten uthyrning, skriver Hem&hyra. Detta eftersom det rör sig om många tillfällen, korta övernattningar och dessutom till ett relativt högt pris per natt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons