Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen gripen efter dubbelmordet i Sandviken

Brott • Publicerad 23 september 2023
Ljus och blommor vid den avspärrade krogen i centrala Sandviken där två män i 20- respektive 70-årsåldern mördades och ytterligare två personer skadades.
Ljus och blommor vid den avspärrade krogen i centrala Sandviken där två män i 20- respektive 70-årsåldern mördades och ytterligare två personer skadades.Foto: Henrik Montgomery/TT

Fortfarande har ingen gripits efter krogskjutningen i centrala Sandviken på torsdagskvällen, där en man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern miste livet. Ytterligare två personer, en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern, skadades i skottlossningen.

Polisen sade på en pressträff på fredagen att gärningsmannen misstänks ha varit ute efter ett av offren – mannen i 20-årsåldern – och att mordet tros vara ett led i en lokal konflikt.

Annons

Polisen uppgav också att man söker efter en ensam gärningsman som ska ha lämnat platsen till fots.

– Jag har inte fått några uppgifter om att någon har frihetsberövats. Man jobbar väldigt intensivt i förundersökningen, men även med det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet i Sandviken, säger Tobias Ahlén-Svalbro, presstalesperson vid polisen, på lördagen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons