Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen gripen efter moskébranden

Brott • Publicerad 26 september 2023
En moské i Årby, Eskilstuna, blev under måndagen totalförstörd i en brand.
En moské i Årby, Eskilstuna, blev under måndagen totalförstörd i en brand.Foto: Henrik Montgomery/TT

Ingen person har frihetsberövats efter branden i en moské i Årby i Eskilstuna under måndagen. Eftersläckningsarbetet har därtill gjort att polisens tekniker inte kunnat inleda sitt arbete.

– Vi behöver vänta in vad teknikerna kommer fram till och det är inte gjort än, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Annons

Händelsen rubriceras som grov mordbrand. Enligt lokala medier har företrädare för moskén tagit emot hot och fysiska attacker under mer än ett års tid vilket lett till flera polisanmälningar.

– Jag kan inte bekräfta det. Sådana här detaljer eller eventuellt bakomliggande orsaker är inget som vi kan kommunicera. Det pågår en förundersökning om vad som kan ligga bakom, men jag kan inte förekomma den utredningen, säger Angelica Israelsson Silfver.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons