Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Inget stopp i tunnelbanan i Stockholm

Det kommer inte bli något stopp i Stockholms tunnelbana i helgen. Detta efter att planerat arbete för provpålning för en ny cykelbro vid Slussen, där en stor ombyggnation pågår, tillfälligt stoppats.
Trafik • Publicerad 19 september 2023
Det kommer inte bli något stopp i Stockholms tunnelbana nästa helg. Arkivbild.
Det kommer inte bli något stopp i Stockholms tunnelbana nästa helg. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

En arbetsgrupp har tillsatts av Stockholms stad och region Stockholm som ska "skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet", står det i ett pressmeddelande från Projekt Slussen.

Senast 7 oktober ska gruppen redovisa sitt förslag till brobyggandet, som ska ha minimal påverkan på kollektivtrafiken och beakta nödvändiga säkerhetskrav.

Annons

Stoppet var planerat från fredag och över helgen mellan Söderströmsbron som förbinder tunnelbanetrafiken mellan Slussen och Gamla stan.

Dagligen passerar runt 350 000 resenärer sträckan. Stockholms stad hävdade så sent som i måndags att tunnelbanetrafiken inte skulle påverkas av arbetet. Region Stockholm har motsatt sig det och operatören SL beslutat att trafiken måste stoppas av säkerhetsskäl och sagt att provpålningen kan orsaka rörelser i bron.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons