Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Iphonetillverkare sänker prognosen

Ekonomi • Publicerad 14 augusti 2023
Det pekar nedåt för Iphone-klustret i Taiwan. Arkivbild
Det pekar nedåt för Iphone-klustret i Taiwan. ArkivbildFoto: Annika Byrde NTB/TT

Taiwanesiska Hon Hai Precision Industry – som tillverkar de flesta Iphone-mobilerna i världen – sänker försäljningsprognosen för 2023. Företaget räknar nu med att försäljningen sjunker i år. Tidigare låg prognosen på en oförändrad utveckling jämfört med året före.

Trenden är densamma för alla som tillverkar komponenter och monterar ihop Iphone-lurar. Enligt statistik sammanställd av nyhetsbyrån Bloomberg tappade de 9 procent i försäljningsintäkter i juli. Och för perioden januari-juli är nedgången därmed 6,8 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

För andra kvartalet redovisar Hon Hai en minskning av rörelseresultatet på 30 procent och en nedgång för försäljningsintäkterna på 14 procent i årstakt. Nettovinsten var dock något bättre än väntat.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons