Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

It-bolag och oljejättar vinnare på Wall Street

Börs • Publicerad 7 juli 2022
Till vinnarna på Nasdaq hörde sökjätten Google. Arkivbild.
Till vinnarna på Nasdaq hörde sökjätten Google. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Med teknikjättar och energibolag som draglok steg de amerikanska börserna på torsdagen.

Priset på råolja, som gått ned kraftigt de senaste dagarna, steg nu cirka 4 procent. Det gav en skjuts år energibolagens branschindex med nästan lika mycket. Aktierna i oljejättar som Chevron och Exxon Mobile gick upp 2,0 respektive 3,2 procent.

Annons

Indextunga it-jättarna Apple och Alphabet, Googles moderbolag, hade också en bra dag. Iphone-tillverkaren klättrade 2,4 procent och sökjätten steg 3,7 procent.

Men det finns också en oro på marknaden för att en möjlig recession står för dörren. På torsdagen kom statistik från arbetsmarknadsdepartementet som visade att antalet amerikaner som ansökte om arbetslöshetsunderstöd ökade för femte veckan i rad. Förra veckans siffra, 230 000 personer, var den högsta på på sex månader.

Det breda S&P 500-indexet steg 1,5 procent, Dow Jones industriindex ökade 1,1 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex klättrade 2,3 procent,

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons