Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jill Biden på överraskningsbesök i Ukraina

Ukraina • Publicerad 8 maj 2022
USA:s första dam Jill Biden möter Ukrainas första dam Olena Zelenska när hon besöker Uzjhorod i västra Ukraina på söndagen.
USA:s första dam Jill Biden möter Ukrainas första dam Olena Zelenska när hon besöker Uzjhorod i västra Ukraina på söndagen.Foto: Susan Walsh/AP/TT
USA:s första dam Jill Biden, nummer två från vänster och Ukrainas dito Olena Zelenska, längst till höger på besök i en skola i Uzjhorod i västra Ukraina på söndagen.
USA:s första dam Jill Biden, nummer två från vänster och Ukrainas dito Olena Zelenska, längst till höger på besök i en skola i Uzjhorod i västra Ukraina på söndagen.Foto: Susan Walsh/AP/TT

USA:s första dam Jill Biden besökte på söndagen Uzjhorod i västra Ukraina och träffade Ukrainas första dam Olena Zelenska.

– Jag tyckte att det var viktigt att visa det ukrainska folket att det här kriget måste få ett slut, och att det här kriget har varit brutalt och att det amerikanska folket står sida vid sida med det ukrainska, sade Biden till Zelenska.

Annons

Besöket var inte annonserat i förväg.

De två presidentfruarna möttes på en skola och framträdde inför reportrar på plats.

Zelenska tackade Biden för hennes "modiga" initiativ att nu resa till Ukraina.

– Vi förstår var det innebär för USA:s första dam att komma hit under ett krig där militära handlingar ständigt pågår – även i dag.

Staden Uzjhorod ligger omkring tio minuter med bil från gränsen till Slovakien, som Biden tidigare besökt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons