Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Juholt lämnar ambassadörsjobbet

Politik • Publicerad 5 juni 2020
Håkan Juholt lämnas ambassadörsposten. Här tillsammans med sin hustru Åsa utanför residenset i Reykjavik. Arkivbild.
Håkan Juholt lämnas ambassadörsposten. Här tillsammans med sin hustru Åsa utanför residenset i Reykjavik. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Håkan Juholt lämnar sitt jobb som ambassadör i Reykjavik på Island.

På sin Facebooksida skriver han att han lämnar efter tre år på posten: "Jag är stolt och tacksam över det vi utfört för att stärka banden mellan Sverige och Island. Väven av kontakter har breddats och fördjupats. Arbetet har präglats av glädje, kraft och energi och jag ser hur mycket mer vi kan göra, för att lära av och stärka varandra".

Annons

Han säger inget om vad han ska göra när han slutat, den 1 september, men konstaterar att han kommer att fortsätta arbeta: "Om framtiden finns i dag inget mer att säga, än att den med största sannolikhet kommer och att jag inte planerar att lägga mig på sofflocket".

Håkan Juholt var riksdagsledamot under många år och under tio turbulenta månader 2011-2012 partiledare för Socialdemokraterna.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons