Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Källor: USA ger Ryssland ultimatum i Iransamtal

Energi • Publicerad 13 mars 2022
Rafael Mariano Grossi, generaldirektör för Internationella atomenergiorganet, på en presskonferens i Wien förra veckan. Arkivbild.
Rafael Mariano Grossi, generaldirektör för Internationella atomenergiorganet, på en presskonferens i Wien förra veckan. Arkivbild.Foto: Lisa Leutner, AP/TT.

Den senaste tiden har en rad stormakter suttit vid förhandlingsbordet för att få till ett nytt kärnenergiavtal med Iran.

I fredags uppges ett avtal ha varit nära, men då tvingades förhandlingarna ta en paus. Det efter att Ryssland ställt krav på USA med anledning av sanktionerna mot landet.

Nu uppger källor för Wall Street Journal att USA inte kommer förhandla med Ryssland om sanktionerna som införts sedan invasionen av Ukraina. Moskva har fått en vecka på sig att dra tillbaka kraven, annars kommer USA försöka hitta alternativa vägar för att få till ett avtal med Iran utan rysk inblandning, skriver tidningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons