Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kallrökt lax återkallas efter listerialarm

Livsmedel • Publicerad 5 augusti 2023
Axfood återkallar kallrökt lax från Falkenberg Seafood sedan det visat sig innehålla listeria. Arkivbild.
Axfood återkallar kallrökt lax från Falkenberg Seafood sedan det visat sig innehålla listeria. Arkivbild.Foto: Dan Strandqvist/TT

Axfood återkallar kallrökt lax från Falkenberg Seafood sedan den visat sig innehålla listeria.

Enligt Axfood ligger halten under det tillåtna gränsvärdet, men av försiktighetsskäl väljer man ändå att återkalla produkten.

Annons

"Vi ser mycket allvarligt på den här händelsen och utreder nu med leverantören hur detta har kunnat ske", säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård i ett pressmeddelande.

Återkallelsen gäller för samtliga bäst före-datum av Falkenberg Seafood kallrökt lax i bit, 200 gram. Axfood uppmanar alla konsumenter som köpt varan att återlämna den till butiken där den är köpt för ersättning.

Listeriabakterien är ofarlig för de flesta, men den kan göra människor med nedsatt immunförsvar, bland annat gravida och äldre, allvarligt sjuka.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons