Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Livet kunde inte räddas på femårig pojke i brunn

Den femårige pojken som trillade ner i en brunn i Marocko i tisdags är död.
Räddningsmanskap kom sent på lördagen fram till platsen där pojken ramlat ned.
Marocko • Publicerad 5 februari 2022
Den femårige pojkens liv kunde inte räddas, trots omfattande räddningsarbete i brunnen där han fallit ned.
Den femårige pojkens liv kunde inte räddas, trots omfattande räddningsarbete i brunnen där han fallit ned.Foto: Mosa'ab Elshamy/AP/TT
Åskådare tittade på under försöket att nå fram till femåringen.
Åskådare tittade på under försöket att nå fram till femåringen.Foto: Mosa'ab Elshamy/AP/TT

Direkt efter den omfattande räddningsinsatsen var det oklart om läget för pojken, men Marockos kung Muhammad VI meddelade strax efter det att räddningsarbetet var avslutat att pojken inte hade överlevt.

"Efter den tragiska olyckan som kostade pojken Rayan Orams liv har hans höghet kung Mohammad VI ringt upp hans föräldrar", heter det i ett officiellt uttalande från kungahuset.

Annons

Beskedet blev ett sorgligt slut på det drama som fångat hela Marocko sedan det blev känt att femåringen i tisdags fallit ner drygt 30 meter i en torr brunn.

Ett intensivt räddningsarbete tog vid och tidigare på lördagen meddelade räddningsarbetarna att de var en knapp meter från pojken.

Efter många långa timmars grävande för hand kunde han vid halv tio-tiden på kvällen nås och lyftas upp ur brunnen.

Först då fick de bekräftat att det värsta hänt, att Rayan inte klarat sig.

Räddningsarbetet hade då pågått sedan i tisdags och följts av tusentals på plats och via medier i hela Marocko och stora delar av övriga Nordafrika.

Brunnsschaktet hade en diameter på blott 45 centimeter och att vidga det bedömdes som alltför riskabelt, varför man i stället måste gräva sig in från sidan, vilket tog mycket lång tid i den porösa jorden.

I torsdags lyckades man sticka ner ett rör så att pojken kunde få syre och vatten, men det är oklart om han kunde ta del av vattnet och syret.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel mått på brunnsschaktet, rätt är 45 cm i diameter.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons